Řezy z listového těsta s vanilkovým krémem.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 400 g listové těsto
- 2 ks vanilkový puding v prášku
- 500 ml mléko
- 250 g máslo
- 1 ks vanilkový cukr
- 100 g moučkový cukr
- 2 lžíce citronová šťáva
- 8 lžic meruňková marmeláda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto rozdělíme na tři díly. Na válu rozválíme každý díl na tenkou placku, kterou přendáme na plech s pečícím papírem. Propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 7-10 minut.
-
Mezitím připravíme krém. Pudingové prášky rozmícháme v malém množství studeného mléka.
Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme rozmíchaný pudingový prášek a za stálého míchání 2 minuty vaříme. Vzniklou hmotu necháme vychladit. -
Ručním šlehačem pudinkovou hmotu rozšleháme, přidáme změklé máslo nebo tuk, vanilkový cukr a přisladíme dle vlastní chuti. Šleháme dokud nevznikne hladký krém.
-
Dva pláty potřeme krémem a položíme na sebe. Přiklopíme posledním plátem, který potřeme marmeládou. Moučkový cukr smícháme s citronovou šťávou, lžičkou horké vody a rozetřeme na marmeládu.
-
Po vychlazení a ztuhnutí nakrájíme na řezy a podáváme.