Reklama
Krémové řezy
Fotogalerie:

Krémové řezy

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Řezy z listového těsta s vanilkovým krémem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 400 g listové těsto
  • 2 ks vanilkový puding v prášku
  • 500 ml mléko
  • 250 g máslo
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 100 g moučkový cukr
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • 8 lžic meruňková marmeláda

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na tři díly. Na válu rozválíme každý díl na tenkou placku, kterou přendáme na plech s pečícím papírem. Propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 7-10 minut.

  2. Mezitím připravíme krém. Pudingové prášky rozmícháme v malém množství studeného mléka.
    Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme rozmíchaný pudingový prášek a za stálého míchání 2 minuty vaříme. Vzniklou hmotu necháme vychladit.

  3. Ručním šlehačem pudinkovou hmotu rozšleháme, přidáme změklé máslo nebo tuk, vanilkový cukr a přisladíme dle vlastní chuti. Šleháme dokud nevznikne hladký krém.

  4. Dva pláty potřeme krémem a položíme na sebe. Přiklopíme posledním plátem, který potřeme marmeládou. Moučkový cukr smícháme s citronovou šťávou, lžičkou horké vody a rozetřeme na marmeládu.

  5. Po vychlazení a ztuhnutí nakrájíme na řezy a podáváme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu