Vždy je nechám uležet do druhého dne v lednici.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 300 g piškoty
- 300 g maliny
- 600 ml mléko
- 200 g bílá čokoláda
- 4 žloutky
- 100 g cukr
- 1 lžíce solamyl
- 250 ml smetana ke šlehání
- čokoláda na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme čokoládový krém. Do rendlíku dáme mléko, žloutky, 50 g cukru, bílou čokoládu a solamyl a vše vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Pak odstavíme z ohně a necháme schládnout.
-
Větší mísu (nebo několik menších misek) vyložíme nejprve polovinou piškotů, na ně rozložíme polovinu malin, které jsme promíchali se zbylým cukrem, na maliny dáme opět piškoty, vše dobře stlačíme a opět dáme zbytek malin. Pokud je dezert určen jen pro dospělé, pokapu ještě maliny griotkou.
-
Maliny zalijeme vychladlým krémem, na něj rozetřeme ušlehanou šlehačku a vše zasypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme uležet v lednici.