Reklama
Reklama
Krémové koláčky s ovocem
Fotogalerie:

Krémové koláčky s ovocem

Petra Hérová

Praha
Peču docela často, protože moje rodina je na sladké. Donedávna jsem se zaměřovala spíš na ty tradičnější druhy moučníků, i když v cukrárně jsem obdivovala ovocné košíčky. Pak jsem se do jejich přípravy sama pustila a povedly se!
Petra Hérová, Praha

Ingredience

  • 140 ml smetana
  • 50 g cukr krupice
  • 1 vejce
  • 110 g cukr moučkový
  • 110 g máslo
  • 300 ml mléko
  • 270 g mouka hladká
  • 100 g jablka
  • 20 g moučka škrobová
  • 2 žloutek
  • 100 g jahody
  • 100 g meruňky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejprve připravíme vanilkový krém. Žloutky, cukr a 1/3 mléka šleháme, až vznikne nadýchaná a hladká směs. Pak do ní vmícháme mouku a škrob. Zbylé mléko vlijeme do kastrůlku, přidáme vanilková semínka (nebo 3 kapky esence) a uvedeme do varu. Přilijeme vaječnou směs a mícháme; zpočátku se tvoří hrudky, které při míchání zmizí. Hotový krém přelijeme do misky a necháme vychladnout. Zašleháme smetanu.
  2. Těsto připravíme na vále, na který vysypeme moukou, přidáme máslo, cukr a vejce. Všechny ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, které zabalíme do fólie a dáme odpočinout do chladničky na cca 1–2 hodiny. Odleželé těsto po částech vložíme do větších vymazaných formiček a prsty je pěkně vymačkáme do okrajů; přečnívající část těsta od­straníme pomocí nože.
  3. Vyplněné košíčky přendáme na plech a ještě před pečením vidličkou propíchneme těsto na dně každého košíčku. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme trochu zchladnout a poté košíčky vyklopíme z formiček. Hotové košíčky naplníme krémem a na závěr zdobíme kousky čerstvého ovoce. Hotové košíčky dáme ještě na 1h do lednice . ( zdobíme čerstvou meduňkou)

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava
Sladký život /07.12.18
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /06.12.18
Vánoční hvězda

Vánoční hvězda

Ludmila Zusková, Kamenné Žehrovice

Sladký život /06.12.18
Výborný griliášový dort

Výborný griliášový dort

Vendula Velasová, Pěnčín

Sladký život /06.12.18
Čokoládová kolečka s mandlemi

Čokoládová kolečka s mandlemi

Úžasný sváteční pamlsek

Marta Čiháková, Praha

Sladký život /06.12.18
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Sladký život /05.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama