Reklama
Krémové koláčky s ovocem
Fotogalerie:

Krémové koláčky s ovocem

Petra Hérová

Praha
Peču docela často, protože moje rodina je na sladké. Donedávna jsem se zaměřovala spíš na ty tradičnější druhy moučníků, i když v cukrárně jsem obdivovala ovocné košíčky. Pak jsem se do jejich přípravy sama pustila a povedly se!
Petra Hérová, Praha

Ingredience

  • 140 ml smetana
  • 50 g cukr krupice
  • 1 vejce
  • 110 g cukr moučkový
  • 110 g máslo
  • 300 ml mléko
  • 270 g mouka hladká
  • 100 g jablka
  • 20 g moučka škrobová
  • 2 žloutek
  • 100 g jahody
  • 100 g meruňky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejprve připravíme vanilkový krém. Žloutky, cukr a 1/3 mléka šleháme, až vznikne nadýchaná a hladká směs. Pak do ní vmícháme mouku a škrob. Zbylé mléko vlijeme do kastrůlku, přidáme vanilková semínka (nebo 3 kapky esence) a uvedeme do varu. Přilijeme vaječnou směs a mícháme; zpočátku se tvoří hrudky, které při míchání zmizí. Hotový krém přelijeme do misky a necháme vychladnout. Zašleháme smetanu.
  2. Těsto připravíme na vále, na který vysypeme moukou, přidáme máslo, cukr a vejce. Všechny ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, které zabalíme do fólie a dáme odpočinout do chladničky na cca 1–2 hodiny. Odleželé těsto po částech vložíme do větších vymazaných formiček a prsty je pěkně vymačkáme do okrajů; přečnívající část těsta od­straníme pomocí nože.
  3. Vyplněné košíčky přendáme na plech a ještě před pečením vidličkou propíchneme těsto na dně každého košíčku. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme trochu zchladnout a poté košíčky vyklopíme z formiček. Hotové košíčky naplníme krémem a na závěr zdobíme kousky čerstvého ovoce. Hotové košíčky dáme ještě na 1h do lednice . ( zdobíme čerstvou meduňkou)

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu