Reklama
Krémeš
Fotogalerie:

Krémeš

Romana Hradecká

Tábor

Podle toho, co jsem vyčetla v kuchařkách, moučník zvaný krémeš pochází z Maďarska. Tam se peče tak často jako u nás například buchty.

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 listové těsto
  • trocha hladká mouka na vál
  • 250 g tvaroh
  • 100 g cukr krupice
  • 50 ml olej
  • 250 ml mléko
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 2 žloudek
  • 2 bílek na sníh

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát a přeneseme je do koláčové formy o průměru asi 24 cm.

  2. krok2

    Tvaroh, olej, mléko, pudink, 1 celé vejce, 2 žloutky, vanilkový cukr a 70 g cukru krupice smícháme dohromady. Připravenou směs vylijeme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut při 200 °C.

  3. krok3

    V míse mezitím ušleháme sníh ze 2 bílků a zbylých 30 g cukru krupice.

  4. Koláč vyjmeme z trouby, pokryjeme sněhem a pečeme dalších asi 5 minut do lehkého zezlátnutí sněhu.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu