Podle toho, co jsem vyčetla v kuchařkách, moučník zvaný krémeš pochází z Maďarska. Tam se peče tak často jako u nás například buchty.
Romana Hradecká, Tábor
Ingredience
- Ingredience
- 1 listové těsto
- trocha hladká mouka na vál
- 250 g tvaroh
- 100 g cukr krupice
- 50 ml olej
- 250 ml mléko
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 2 žloudek
- 2 bílek na sníh
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát a přeneseme je do koláčové formy o průměru asi 24 cm.
-
Tvaroh, olej, mléko, pudink, 1 celé vejce, 2 žloutky, vanilkový cukr a 70 g cukru krupice smícháme dohromady. Připravenou směs vylijeme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut při 200 °C.
-
V míse mezitím ušleháme sníh ze 2 bílků a zbylých 30 g cukru krupice.
-
Koláč vyjmeme z trouby, pokryjeme sněhem a pečeme dalších asi 5 minut do lehkého zezlátnutí sněhu.