Svatební koláčky nikdy nezklamou.
Eva Čajková, Velká nad Veličkou
Ingredience
- 500 g hladká mouka
- špetka sůl
- 8 kostek cukr
- 250 ml mléko
- 1 droždí
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 250 g ztužený tuk
- Náplň :
- 2 kostky tvaroh
- 5 lžic cukr moučka
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- kvásek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy si dáme mouku, sůl, cukr, vejce, žloutek, ztužený tuk nastrouhaný najemno a kvásek. Těsto dobře vypracujeme, ale nenecháváme kynout.
-
Lžící vykrajujeme malé kousky, protože těsto nabude. Vytvajujeme bochánky, roztlačíme, naplníme tvarohem a zabalíme. Koláčky máčíme vrchní částí do rozšlehaného vejce, ihned do drobenky a klademe na pečící papír. Pečeme při 150 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a můžeme posypat moučkovým cukrem.
-
Kvásek : do vlažného mléka přidáme trochu cukru a rozdrobíme droždí, zamícháme a po povrchu posypeme malým množstvím mouky a necháme vykynout.
Drobenka : mouku, cukr a tuk promneme prsty a vytvoříme drobenku.