Reklama
Křehký jablkovec
Fotogalerie:

Křehký jablkovec

Ludmila Staidlová

Kroměříž
Osvěžující ovocný moučník jistě přijde vhod k odpolední kávě. A jeho příprava není složitá.
Ludmila Staidlová, Kroměříž

Ingredience

  • 300 g mouka hladká
  • 250 g máslo
  • 2 žloutek
  • 2 lžíce voda
  • 4 jablka
  • 1 cukr vanilkový
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 3 lžíce rozinky
  • tuk na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy
  • 3 lžíce Mandlové lupínky
  • na ozdobu šlehačka
  • na ozdobu máta

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do mouky nakrájíme rozměklé máslo, přidáme žloutky, 2 lžíce vody a vše spojíme v těsto, které nesolíme ani nesladíme. Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a z nich pak vyválíme obdélníky. Jeden vyválený plát přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech.
  2. Jablka zbavíme slupky a jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Naneseme je rovnoměrně na spodní plát, posypeme vanilkovým i krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Potom je překryjeme druhým plátem těsta a na několika místech propícháme vidličkou.
  3. Jablkovec pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Vychladlý moučník nakrájíme a podle chuti zdobíme šlehačkou a mátou.
     
    TIP: Mandlové lupínky můžeme nahradit vlašskými ořechy.
    Moučník nejlépe chutná druhý den, když je uležený a vychlazený v lednici.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat... Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce
Sladký život /22.05.18
Svěží piškotový dortík

Svěží piškotový dortík

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Sladký život /21.05.18
Avokádová pěna s jahodami

Avokádová pěna s jahodami

Dana Přibylová, Praha

Sladký život /21.05.18
Dárek z lásky

Dárek z lásky

Pavel Štrougal, Ústí n. Labem

Sladký život /21.05.18
Griotkové tiramisu

Griotkové tiramisu

Helena Vlková, Liberec

Sladký život /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama