Reklama
Křehké růžičky plněné tvarohem
Fotogalerie:
 

Křehké růžičky plněné tvarohem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Stanou se ozdobou stolu.

Veronika Frýbortová, Šumperk


Ingredience

  • 2 jablka (nejlépe s červenou slupkou)
  • 1 listové těsto
  • trocha hladké mouky pod těsto
  • 1/2 tvarohu z vaničky
  • 2 lžíce cukru moučky
  • na vymazání formy olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka neloupeme, rozkrojíme je na půlky, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Dáme je do misky a zalijeme na 10 minut vařící vodou (díky tomu jablka změknou a nebudou praskat).

  3. krok3

    Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Rozdělíme ho na 6 proužků. Na každý po délce uprostřed namažeme tvaroh oslazený cukrem (postačí málo, zhruba 2 kávové lžičky). Plátky jablek osušíme a rozložíme doprostřed těsta tak, aby kousek vystupovaly.

  4. krok4

    Těsto přehneme a zavineme, tak vytvoříme květ růže. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 15–20 minut dozlatova. 

  5. Opatrně růžičky vytáhneme a po vychladnutí poprášíme cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama