Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1974 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 231 g
Tuky 75 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert je nejlepší vlažný, proto ho dopečte těsně předtím, než usednete k rybě

Suroviny

na vymazání
strouhanka 40 g
jemná
z 0,5 citronu
mléko 300 ml
plnotučné
třtinový cukr 1 PL
malinová zavařenina 4 PL
Na srdíčka
o pokojové teplotě
vinný kámen špetka
prosátý
třtinový cukr 50 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Zapékací misku (nejlépe oválnou či obdélníkovou) o objemu 700 ml lehce vymažte máslem. V míse smíchejte strouhanku, muškátový oříšek a citronovou kůru.

2

V rendlíku se silným dnem svařte mléko s vanilkovým luskem. Žloutky s moučkovým cukrem ušlehejte do bleda. Do vroucího mléka vešlehejte žloutkovou směs, pak i strouhankovou.

3

Opatrně přeneste do připrave­né zapékací misky, zakryjte alobalem a dvacet až pětadvacet minut pečte, než si směs sedne, ale zůstane pružná. Při pečení na hmotu dohlížejte – má tendenci rych­le tuhnout. Vyjměte z trouby a teplotu zvyšte na 200/180 °C. Pudink nechte asi čtvrt hodiny chladnout.

4

Zatím zapněte elektric­ký šlehač na polo­viční výkon a v míse zpra­cujte bílky a vinný kámen. Do hustého sněhu při­dejte třtinový cukr a ušlehejte do leskla. Opatrně vmíchejte moučkový cukr.

5

Sladkým sněhem naplňte cukrářský ­sáček s centimetrovým otvorem a vlnov­kovitými pohyby jím pokryjte pudink. Své dílo ozdobte dvěma srdci jako na obrázku a každé vyplňte dvěma lžíce­mi zavařeniny. Pocukrujte a pět až deset minut pečte, aby byl sníh tmavě béžový a křupavý. Podávejte se šlehačkou.

okud nemáte k dispozici jemnou třtinovou krupičku (ještě jemnější než běžný cukr krupice), stačí, když příslušné množství hrubšího cukru proženete robotem. V tomto případě ale musíte dávat pozor, aby vám nevznikl prášek – moučkový cukr. Sami si můžete namlít i bílý moučkový cukr.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

14.09.2007 08:15
Recept se nachází v č.2/07, str.47

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč