Reklama
Královský koláč
Fotogalerie:

Královský koláč

Dana Kobrová

Železný Brod
Koláč, který uctí každého vznešeného a urozeného hosta. Ale i když k tobě žádný takový host nezavítá, užiješ si opravdu prvotřídní pochutnání.
Dana Kobrová, Železný Brod

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g mouka hladká
  • 60 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 25 g droždí
  • 50 g máslo
  • 100 ml mléko
  • 2 žloutek
  • špetka sůl
  • Maková náplň:
  • 70 g mák mletý
  • 50 ml mléko
  • 30g cukr moučkový
  • Tvarohová náplň
  • 150 g tvaroh měkký
  • 3 meruňky
  • 1 žloutek
  • cukr podle chuti
  • Povidlová náplň
  • 100 ml povidla
  • cukr podle chuti
  • trochu rum
  • trochu skořice

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kvásek si připravíme obvyklým způsobem z kvasnic‚ trochy vlažného mléka, lžičky cukru a trošky mouky.
  2. Do mísy nasypeme mouku se solí a oba cukry. Přidáme vzešlý kvásek. V rozpuštěném másle rozkvedláme
    2 žloutky a trochu mléka. Přidáme rovněž do mísy a přiléváme mléko či podsypáváme moukou. Zaděláme hladké vláčné těsto‚ které necháme kynout.
  3. Po vykynutí těsto ještě jednou zpracujeme a necháme znovu kynout pod utěrkou na vále. Pak oddělíme část na copánek‚ který stočíme ze dvou válečků.
  4. Zbytek těsta rozválíme na kulatý plát‚ který dáme na pečicí papír nebo vymazaný plech, a obložíme ho stočeným copánkem.
  5. Těsto poklademe povidly, makovou a tvarohovou náplní, na kterou ještě klademe meruňky. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut při 180 °C.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu