Třešně nemusí být jen do bublaniny.
Eliška Neubauerová, České Budějovice
Ingredience
- 250 g polohrubá mouka
- 100 g máslo
- 100 g cukr krystal
- 1/2 balíčku prášek do pečiva
- 1 vanička tvaroh
- 1 vanilkový cukr
- dle potřeby půlené třešně
- v poměru 2:1:1 polohrubá mouka, máslo, cukr krupice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce a nakonec vmícháme sypkou směs z polohrubé mouky a prášku do pečiva. Upečeme piškot dozlatova.
-
Na vychladlý piškot dáme náplň, kterou připravíme vyšleháním tvarohu s jedním vejcem a vanilkovým cukrem. Je možné přidat i vanilkovou esenci.
-
Na náplň klademe půlené třešně, které posypeme žmolenkou. Tu vyrobíme hnětěním mouky, másla a cukru mezi prsty.
-
Pečeme při 170 °C asi 25 minut.