Reklama
Královské řezy s třešněmi
Fotogalerie:

Královské řezy s třešněmi

Eliška Neubauerová
Eliška Neubauerová
české budějovice

Třešně nemusí být jen do bublaniny.

Eliška Neubauerová, České Budějovice

Ingredience

  • 250 g polohrubá mouka
  • 100 g máslo
  • 100 g cukr krystal
  • 1/2 balíčku prášek do pečiva
  • 1 vanička tvaroh
  • 1 vanilkový cukr
  • dle potřeby půlené třešně
  • v poměru 2:1:1 polohrubá mouka, máslo, cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce a nakonec vmícháme sypkou směs z polohrubé mouky a prášku do pečiva. Upečeme piškot dozlatova.

  2. Na vychladlý piškot dáme náplň, kterou připravíme vyšleháním tvarohu s jedním vejcem a vanilkovým cukrem. Je možné přidat i vanilkovou esenci.
  3. Na náplň klademe půlené třešně, které posypeme žmolenkou. Tu vyrobíme hnětěním mouky, másla a cukru mezi prsty.
  4. Pečeme při 170 °C asi 25 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu