Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cassoulet s jehněčími kolínky

Cassoulet s jehněčími kolínky

Zatím nehodnoceno
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Francouzská tradice

Suroviny

  • 60 ml olivového oleje + další na opékání
  • 4 jehněčí kolínka
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 50 g pancetty či jiné sušené slaniny, na nudličky
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
  • 2 lžíce hustého rajského protlaku (např. Heinz Tomato Paste)
  • 2 bobkové listy
  • 4 snítky tymiánu + 1 lžička nasekaných lístků
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 1 litr jehněčího nebo drůbežího vývaru
  • 2 paprikové klobásy, nakrájené na kolečka
  • 400g konzerva bílých fazolí, scezených
  • 1 lžíce másla
  • 70 g rozmixovaného toustového chleba
  • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

Postup

1
1 V litinovém kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje. Maso osolte a opepřete a opékejte je po všech stranách dohněda. Pak vyjměte a odložte stranou. Do uvolně- ného kastrolu dejte pancettu a míchejte 3 minuty. Pak přidejte cibuli, česnek a rozmarýn, osolte a opékejte další 3-4 minuty dozlatova. Přidejte protlak, bobkový list, snítky tymiánu a míchejte 1 minutu. Zalijte vínem a vařte, až se odpaří na polovinu. Potom přilijte vývar, přiklopte a mírně duste 2 a 1/2 až 3 hodiny doměkka.

2 Mezitím na troše oleje opečte klobásky. V jiné pánvi na lžíci oleje dozlatova opékejte rozmixovaný chleba, 1 lžičku tymiánových lístků a špetku soli. Z hrnce vyjměte kolínka, z omáčky seberte tuk, zvyšte plamen a omáčku vařte asi 5 minut. Pak stáhněte plamen, přidejte fazole a opečenou klobásu a vařte ještě 10 minut. Dosolte, vraťte maso, prohřejte a vmíchejte petrželku. Podávejte posypané opečenou strouhankou.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč