Reklama
Koláčky s tvarohem a povidly
Fotogalerie:

Koláčky s tvarohem a povidly

Barbora Halfarová
Barbora Halfarová
Píšť
Naše rodina si tyto koláčky velice oblíbila. Jsou jednoduché na přípravu a velice chutné.
Barbora Šebestíková, Píšť

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 4 žloutek
  • 1 lžička sůl
  • 250 g tuk 100 %
  • 250 ml mléko
  • 8 lžiček cukr krupice
  • 1/2 kostky droždí
  • 250 g tvaroh měkký
  • povidla
  • 1 balení cukr vanilkový
  • vejce na potření
  • moučkový cukr na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, sůl, žloutky a tuk smícháme ve větší míse. Do vyšší nádoby přidáme mléko, cukr a rozdrobené droždí. Vše důkladně promícháme a přidáme do mísy. Uhněteme hladké těsto, které nedáváme kynout.
  2. Tvaroh ochutíme vanilkovým cukrem a cukrem krupice. Můžeme přidat i trochu mléka, aby byly koláčky vláčnější.
  3. Na pomoučněném vále tvoříme malé koláčky. Nejdřívě vyválíme malou placičku a doprostřed dáme lžičku tvarohu. Koláček zabalíme a položíme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Koláčky na plechu potřeme rožšlehaným vejcem a do jejich středů umístíme 1/4 lžičky povidel.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut dozlatova. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
     
    TIP: Před vložením do trouby můžeme koláčky ještě posypat drobenkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu