Reklama
Koláčky s ovocem
Fotogalerie:

Koláčky s ovocem

Ivana Bartušková

Bítovčice

Před podáváním ještě jemně pocukrujeme.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g polohrubá mouka
  • 100 g cukr moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • špetka soli
  • 200 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 120 g olej
  • 3 žloutky
  • Tvarohová náplň:
  • 2 ks tvaroh
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce máslo
  • ovoce na ozdobu
  • Drobenka:
  • 60 g tuk
  • 60 g cukr moučka
  • 90 g polohrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, cukr a vanilkový cukr. Přidáme nastrouhanou kůru z citronu a špetku soli. Do hrnku dáme trochu mléka, lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek, který pak vlijeme do mísy s moukou. Přidáme olej, žloutky a zbylé mléko. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme přibližně hodinu v teple kynout.

  2. Zatím si připravíme smícháním surovin tvarohovou náplň. Na drobenku rozpuštěný tuk smícháme s moukou a cukrem.

  3. Pak dáme těsto na vál a děláme bochánky. Každý rukou roztáhneme do tvaru koláčku. Potřeme je tvarohovou náplní, poklademe ovocem (borůvky, rybíz, jahody) a posypeme drobenkou. Pečeme při 200 °C dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu