Ingredience
- Těsto
- 2 lžičky droždí instantní
- 350 g mouka špaldová
- 150 g mouka hladká
- 250 ml voda
- 50 ml olej
- 1 vejce
- 50 g cukr hnědý
- 4 lžíce mléko sójové sušené
- 1 cukr vanilkový
- špetka sůl
- 1 kg švestky
- Drobenka
- 1 hrnek mouka hladká
- 1 hrnek cukr moučkový
- 3/4 hrnku olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do nádoby z pekárny na chleba vsypeme droždí‚ obě promíchané mouky a dále všechny ostatní přísady (kromě vody, švestek a surovin na drobenku).
-
Přísady zalejeme vodou a těsto vypracujeme na program RYE DOUGH. Pokud takový program na své domácí pekárně nemáme‚ použijeme takový program‚ aby vyhovoval vypracování těsta.
-
Vykynuté a propracované těsto rozválíme a rozložíme do papírem vyloženého a vymaštěného pekáče. Nahoru naskládáme rozpůlené švestky‚ okraje těsta pomažeme olejem a koláč posypeme drobenkou, kterou připravíme smícháním uvedených surovin. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut.