Ingredience
- 600 g rebarbora
- 500 g mouka hladká
- 150 g cukr krupice
- 150 g máslo
- 1–2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- dle potřeby mléko
- 1 tvaroh
- na posypání žmolenka
- dle chuti cukr moučkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rebarboru zalijeme vařící vodou asi na 10 minut a pak ji necháme odkapat.
-
Ze surovin zpracujeme těsto‚ ze kterého uděláme placku. Rozprostřeme ji na předem vymazaný a vysypaný plech. Potřeme tvarohem, který poklademe nakrájenou rebarborou.
-
Nahoru dáme žmolenku (rececpt najdeš na našem webu, stačí zadat do vyhledávače vpravo nahoře výraz žmolenka). Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.