Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená dýně Hokkaido s česnekem a kozím sýrem

Zapečená dýně Hokkaido s česnekem a kozím sýrem

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 622 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 21 g
Tuky 52 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Hokkaido
česnek 4 stroužky
provensálské koření
sůl
olivový olej 2 PL
voda 5 PL
teplá

Postup

1

Všechny přísady kromě dýně (nebo cuket) rozmixujeme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na půlměsíčky asi ½ cm tlusté. (Cukety jen podélně rozkrojíme, pokud nám připadají dlouhé, tak ještě rozpůlíme.)

2

Dáme na plech, zalijeme bylinkovou směsí s česnekem, šoupneme do trouby a 20–30 minut zapékáme (cukety stačí polovinu uvedené doby). Asi při 180 °C. Já jídlo dělám na chalupě a tam máme pouze pec na dřevo, takže zatopím přibližně na 2–3 polínka. Zapíjejte dobrým červeným vínem.

Foto: PXhere.com

 
Autor: antonek

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč