Koláč, který lahodí nejen oku.
Adriana Reliová, Orlová Lutyně
Ingredience
- 550 g polohrubá mouka
- 100 g máslo
- 300 g cukr
- 3 lžíce kakao
- 6 ks vejce
- 1 ks kypřící prášek
- 1/2 hrnku olej
- 750 g měkký tvaroh
- rozinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme nejtmavší vrstvu tohoto koláče tří barev. Třista gramů polohrubé mouky smícháme se 3 lžícemi kakaa, 100 g cukru a půlkou sáčku kypřícího prášku. Rozdrobíme do ní 100 g másla, přidáme 1 vejce a přibližně 5 lžic studené vody. Vypracujeme těsto, které rozprostřeme v nízké vrstvě na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.
-
Na tvarohovou vrstvu smícháme 750 g měkkého tvarohu se 2 vejci, 3 lžícemi cukru a hrstí rozinek (podle chuti). Nádivku naneseme na rozprostřené těsto.
-
Na poslední vrstvu koláče smícháme ve vysoké míse 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 1/2 hrnku oleje, 3 vejce, 6 lžic studené vody a půl sáčku kypřícího prášku. Vypracujeme těsto, které nalejeme na tvarohovou nádivku.
-
Plech vložíme do trouby a koláč pečeme asi 30 minut do zlatova.