Reklama
Koláč tří barev
Fotogalerie:

Koláč tří barev

Adriana
Adriana
Orlová Lutyně

Koláč, který lahodí nejen oku.

Adriana Reliová, Orlová Lutyně

Ingredience

  • 550 g polohrubá mouka
  • 100 g máslo
  • 300 g cukr
  • 3 lžíce kakao
  • 6 ks vejce
  • 1 ks kypřící prášek
  • 1/2 hrnku olej
  • 750 g měkký tvaroh
  • rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme nejtmavší vrstvu tohoto koláče tří barev. Třista gramů polohrubé mouky smícháme se 3 lžícemi kakaa, 100 g cukru a půlkou sáčku kypřícího prášku. Rozdrobíme do ní 100 g másla, přidáme 1 vejce a přibližně 5 lžic studené vody. Vypracujeme těsto, které rozprostřeme v nízké vrstvě na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. 
  2. Na tvarohovou vrstvu smícháme 750 g měkkého tvarohu se 2 vejci, 3 lžícemi cukru a hrstí rozinek (podle chuti). Nádivku naneseme na rozprostřené těsto.
  3. Na poslední vrstvu koláče smícháme ve vysoké míse 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 1/2 hrnku oleje, 3 vejce, 6 lžic studené vody a půl sáčku kypřícího prášku. Vypracujeme těsto, které nalejeme na tvarohovou nádivku.
  4. Plech vložíme do trouby a koláč pečeme asi 30 minut do zlatova.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu