Reklama
Koláč s tvarohem a rybízem
Fotogalerie:

Koláč s tvarohem a rybízem

Hana Šátralová

Praha

Osvěží i zasytí, díky rybízu je jemně pikantní.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g polohrubá mouka
  • 80 g cukr krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 kypřicí prášek
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olej
  • 120-150 ml mléko
  • trocha citronové kůry
  • Tvarohová nádivka:
  • 1 vanička tvaroh
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha cukru moučky
  • 1 lžíce vanilkový pudinkový prášek
  • tuk na vymazání formy
  • rybíz dle chuti
  • 2 hrsti drobenka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechny ingredience na těsto smícháme a dobře spojíme. Připravíme si také tvarohovou nádivku: promícháme  tvaroh, oba cukry a vanilkový pudink.

  2. krok2

    Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.Nalijeme do ní těsto a lžičkou dáváme po povrchu tvarohové hromádky. Posypeme rybízem a nakonec i drobenkou z trochy másla, hrubé mouky a cukru. Pečeme při teplotě 180 °C asi 45 minut.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu