Osvěží i zasytí, díky rybízu je jemně pikantní.
Hana Šátralová, Praha
Ingredience
- Těsto:
- 200 g polohrubá mouka
- 80 g cukr krystal
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 kypřicí prášek
- 1 vejce
- 2 lžíce olej
- 120-150 ml mléko
- trocha citronové kůry
- Tvarohová nádivka:
- 1 vanička tvaroh
- 1 vanilkový cukr
- trocha cukru moučky
- 1 lžíce vanilkový pudinkový prášek
- tuk na vymazání formy
- rybíz dle chuti
- 2 hrsti drobenka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na těsto smícháme a dobře spojíme. Připravíme si také tvarohovou nádivku: promícháme tvaroh, oba cukry a vanilkový pudink.
-
Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.Nalijeme do ní těsto a lžičkou dáváme po povrchu tvarohové hromádky. Posypeme rybízem a nakonec i drobenkou z trochy másla, hrubé mouky a cukru. Pečeme při teplotě 180 °C asi 45 minut.