Pudink se skvěle doplňuje s chutí čerstvého ovoce.
Monika Novotná, Náchod
Ingredience
- 4 vejce
- špetka soli
- 50 g máslo
- 200 g cukr moučka
- 200 g hladká mouka
- 1/2 kypřicí prášek
- 400 g ovoce (jahody, maliny, borůvky)
- Poleva:
- 1 vanilkový pudink
- 500 ml mléko
- 2-3 lžíce pískový cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky utřeme se změklým máslem a moučkovým cukrem. Po částech přimícháme také hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
Středně velký plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a těsto pomocí stěrky rovnoměrně rozetřeme.
-
Omyté ovoce nasypeme na těsto a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20–30 minut.
-
Mezitím si připravíme vanilkový pudink na polevu podle návodu na sáčku.
-
Hned po vytažení hotového koláče z trouby nalijeme na ovoce horký pudink a vše necháme zcela vychladnout.