Někdy jej dělám také s meruňkami.
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- 600 g polohrubá mouka
- 250 g cukr krupice
- 1 vejce
- 250 g máslo
- 2 jahodové pudinky
- 1 litr mléko
- 4 lžíce cukr
- 1 vanilkový cukr
- podle chuti jahody
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z mouky, cukru, vejce a změklého pokrájeného másla uděláme mezi prsty drobenku. Pudinky uvaříme s mlékem a cukry.
-
Přibližně 2/3 drobenky vsypeme na vymazaný a vysypaný plech. Hotový teplý pudink lžící naneseme rovnoměrně na drobenku a naskládáme půlky jahod (nebo jiné ovoce). Jahody zasypeme zbylou třetinou těsta. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 30–40 minut, dokud není těsto růžové.