Reklama
Koláč k Valentýnu
Fotogalerie:

Koláč k Valentýnu

Martina Vraná

Třebonín
Od té doby, co jsem tento koláč ochutnala, mám ho nejradši. Je vláčný a voňavý jako malý dortík. Vyzkoušej ho a zamiluj se.
Martina Vraná, Třebonín

Ingredience

  • 5 vejce
  • 1 a 2/3 hrnku mouka polohrubá
  • 8 lžic olej
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce kakao
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 2 kelímky smetana zakysaná
  • 1 hrnek cukr pískový
  • 400 ml mléko
  • 1 kelímek smetana
  • 1 prášek do pečiva
  • 8 lžic voda
  • 2 cukr vanilkový
  • 1 pudinkový prášek-vanilkový
  • ztužovač šlehačky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve uvaříme hustší pudink, aby včas vychladl. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme olej a vodu. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Na vysypaný plech nalijeme cik cak polovinu těsta. Do druhé zamícháme kakao. Vléváme tak, aby vznikla mozaika. Nakonec do těsta rozložíme pudink. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 20–30 minut na 180 °C. 5. Smetanu s cukrem vyšleháme do husté šlehačky (můžeme přidat ztužovač) a nakonec přimícháme zakys. smetanu.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu