Když je hezky ozdobíš, potěšíš děti.
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- 250 g hladká mouka
- 100 g cukr moučka
- 150 g tuk
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- Krém:
- 150 ml mléko
- 80 g kokos
- 80 ml cukr moučka
- 80 g rozdrcené piškoty
- 100 g máslo
- rum podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Suroviny spojíme na vále dohromady a uděláme těsto. Vyválíme plát a vykrajujeme ježečky. Dáme je na plech a pečeme při 150 °C asi
10 minut. Naplníme krémem a vršek zdobíme čokoládou. -
Krém připravíme tak, že mléko svaříme s kokosem a s cukrem a necháme zchladnout. Pak do něj vmícháme rozdrcené piškoty, lžíci rumu a změklé máslo. Slepíme po dvou kouscích k sobě podle vlastní chuti a navrchu ozdobíme.