Tento recept jsem dostala od své kolegyně z práce, která miluje krémové dezerty. Je opravdu výborný a nikdo mu neodolá.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 6 vejce
- 200 g kokos
- 250 g cukr moučka
- 100 g polohrubá mouka
- 3 lžíce cukr krupice
- 3 lžíce kakao
- 3 lžíce mléko
- 200 g máslo
- 250 ml smetana ke šlehání
- čokoláda na vaření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků ušleháme tuhý snih, do kterého zašleháme nejprve moučkový cukr a pak mouku a kokos. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pomalu upečeme dozlatova.
-
Než kokosový korpus schladne, připravíme si žloutkový krém. Čtyři žloutky, krupicový cukr, kakao a mléko šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí, asi 30 minut. Máslo vyšleháme do pěny a pomalu vmícháme i vychladlý žloutkový krém.
-
Kokosový korpus potřeme žloutkovým krémem, na něj rozetřeme šlehačku, kterou jsme vyšlehali se ztužovačem a povrch pokapeme rozpuštěnou čokoládou.
Hotový řez necháme v lednici několik hodin ztuhnout a můžeme podávat.