Reklama
Kokosáčci
Fotogalerie:

Kokosáčci

Ruth Šklíbová

Trutnov

Dají se různě obměňovat podle chuti.

Ruth Šklíbová, Trutnov

Ingredience

  • 1 kg polohrubá mouka
  • 200 g cukr krupice
  • 1 zarovnaná lžička sůl
  • 1 sáček instantní droždí
  • 150 g rozpuštěný tuk
  • 400 ml mléko
  • 200 g strouhanka
  • 300 g strouhaný kokos
  • 100 g cukr krupice do náplně
  • 150 g rozpuštěný tuk do náplně

Doba přípravy

Počet porcí

20-30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do  mouky přidáme cukr‚ sůl a sáček instantního droždí. Vše suché promícháme. Dále přidáme rozpuštěný‚ vlahý tuk a mléko. Vypracujeme vláčné kynuté těsto.

  2. Těsto přikryjeme v míse utěrkou a necháme je řádně vykynout asi 1 a 1/2 hodiny. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. První díl rozválíme na velký obdélník a posypeme nejdříve strouhankou‚ dále kokosem‚ cukrem a nakonec jej celý pokapeme rozpuštěným tukem. Obdélník zavineme do rolády a vzniklou roládu nakrájíme na tenké dílky. Ty klademe na pečicí papír. Stejným způsobem zpracujeme i druhý díl těsta.

  3. Kokosové závitky pečeme dorůžova v troubě předehřáté přibližně na 150 °C. Místo kokosu můžeme použít také mleté oříšky‚ mák nebo pouze mletou skořici.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu