Koblihy pečené v troubě u nás nevydrží vychladnout a ještě teplé rychle mizí z plechu.
Ivana Ulmanová, Radomyšl
Ingredience
- 500 g hladká mouka
- 250 ml mléko
- 40 g cukr
- 1 žloutek
- 50 g máslo
- špetka soli
- 1 kostka droždí
- 1 vanilkový cukr
- marmeláda, povidla, nuttela
- kousek másla na potření,1 - 3 lžíce rumu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně. Necháme vykynout.
-
Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.
-
Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200 °C, 12-15 minut) dozlatova.
-
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.