Reklama
Knedlíčky s borůvkovým žahourem
Fotogalerie:

Knedlíčky s borůvkovým žahourem

Pavlína Sochorová

Bruntál

Jedna z mých nejoblíbenějších pochoutek. Vzpomínám na prázdniny u prarodičů, kdy jsme ráno vyráželi do lesa na borůvky.

Pavlína Sochorová, Bruntál

Ingredience

  • Ingredience
  • 250 g polotučný tvaroh
  • 2 lžíce hrubá mouka
  • 5 lžic dětská krupice
  • 1 vejce
  • Žahour
  • 500 g borůvky
  • 50 g cukr
  • 2 lžíce voda
  • 1 lžička solamyl
  • 250 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Tvaroh, vejce, mouku a krupici vypracujeme v míse do hladkého těsta. Z něj pak odkrajujeme lžící kousky, které v ruce vytvarujeme do kuliček. Aby se těsto nelepilo, namáčíme si ruce do vlažné vody. Kuličky pokládáme na talíř či na prkénko, dokud nejsou všechny hotové. Potom je opatrně – nejlépe nožem – sesuneme do vroucí vody, do které jsme přidali špetku soli. Hotové jsou, když vyplavou na povrch. Pak knedlíčky opatrně vyjmeme cedníkem.

  2. krok2

    Borůvky zasypeme cukrem, podlijeme trochou vody a rozvaříme. Necháme probublat 5 až 10 minut podle toho, zda chceme v omáčce kousky borůvek, nebo ji chceme úplně hladkou. Solamyl rozmícháme ve smetaně a přilijeme k borůvkám. Za občasného míchání povaříme dalších asi 5 minut, až omáčka lehce zhoustne.

  3. krok3

    Tvarohové knedlíčky na talíři přelijeme borůvkovým žahourem. Můžeme dozdobit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem a čerstvými zbylými borůvkami.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu