Dobrota nejen pro děti.
Dagmar Peřinová, Nížkov
Ingredience
- 6 ks vejce
- 8 lžic cukr krupice
- 4 lžíce kakao
- 2 lžíce olej
- 4 lžíce voda
- 10 lžic mouka polohrubá
- 1 lžička prášek do pečiva
- 500 g tvaroh
- 300 g zakysaná smetana
- 1 vanilkový cukr
- podle chuti cukr krupice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme olej, kakao, vodu, mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a rozetřeme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 170 °C asi 7 minut. Piškot necháme vychladnout a poté z něj opatrně sundáme pečící papír.
-
Smícháme dohromady tvaroh, smetanu, cukr a máslo a vše ušleháme. Tvarohovou náplň rozetřeme na upečený piškot, druhým piškotem přiklopíme a dáme ztuhnout do lednice.
Poté řezy krájíme na obdélníčky.