Jemně nakyslá chuť se výborně doplňuje se sladkou dýní.
Martina Nečasová, Rosice u Chrasti
Ingredience
- 350 g polohrubá mouka
- 500 ml kefírové mléko
- 250 g moučkový cukr
- 100 ml olej
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 velké sklenice nakládaná dýně
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Postupně přidáme kefír, rozšlehaná vejce a olej. Pokud je těsto příliš husté, přilijeme mléko. Těsto by mělo být skoro jako lité těsto.
-
Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a hustě poklademe dýní. Kdo chce, může posypat ještě drobenkou.
-
Pečeme při 180 °C asi 40 minut.