Reklama
Kefírová bublanina s ananasem
Fotogalerie:

Kefírová bublanina s ananasem

Lucie Vorlíčková

Velké Meziříčí

Je šťavnatá a přitom nadýchaná. Zkus to také.

Lucie Vorlíčková, Velké Meziříčí

Ingredience

  • 80 g ztužený tuk
  • 200 ml kefír
  • 3 vejce
  • 150 g cukr moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g hladká mouka
  • 150 g polohrubá mouka
  • 1 kypřicí prášek
  • 600 g ananas

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ztužený tuk rozpustíme na pokojovou teplotu. Do mísy nalijeme kefír, přidáme celá vejce, moučkový a vanilkový cukr a vše šleháme asi 4 minuty pomocí elektrického šlehače.

  2. Ve vedlejší míse smícháme oba druhy mouky, přidáme kypřicí prášek a promícháme. Zalijeme kefírovou směsí s vejci, přilijeme rozpuštěný tuk a vymícháme v hladké těsto.

  3. Pekáček vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou či strouhankou. Těsto nalijeme do připravené nádoby a poklademe kousky ananasu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut. Necháme vychladnout a servírujeme.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu