Reklama
Kefírová bábovka s hroznovým vínem
Fotogalerie:

Kefírová bábovka s hroznovým vínem

Olga Burešová

Mělník
Dá se použít i jako bublanina na plech.
Olga Burešová, Mělník

Ingredience

  • 400ml kefír
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr vanilkový
  • 80g ořechy strouhané
  • 120g máslo
  • 3 vejce
  • 4 lžíce voda studená
  • 300g víno hroznové

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Formu na bábovku důkladně vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou nebo kokosem.
  2. V misce ušleháme 3 bílky se 4 lžícemi vody.
  3. 3. Do druhé mísy dáme 3 žloutky, vanilkový cukr, cukr krupici, máslo a ušleháme. Přidáme ořechy, prášek do pe-
    čiva, kefír, mouku a směs pečlivě promícháme.
  4. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a poklademe kuličkami hroznového vína.
  5. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 40 minut. Necháme chvíli zchladnout a vyklopíme.

    TIP: Aby víno nezůstalo na spodku bábovky, kuličky ještě koncem vařečky vpravíme do těsta (ne moc do krajů).

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu