Reklama
Kávový dortík
Fotogalerie:

Kávový dortík

Jana Šerháková
Jana Šerháková
Blížkovice

Lehký, svěží dortík s příchutí kávy.

Jana Šerháková, Blížkovice

Ingredience

  • 1 balení polomáčené sušenky mléčné
  • 100 g piškoty
  • 120 g máslo
  • 1 balíček želatiny v plátcích
  • 100 ml instantní káva (silná)
  • 200 g pomazánkové máslo bez příchutě
  • 250 g tvaroh polotučný
  • 400 ml smetana na šlehání
  • 100 g moučkový cukr
  • 1 lžička granko na ozdobu
  • hobliky z hořké čokolády na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

135 Kč

Postup přípravy

  1. Polomáčenky a piškoty rozdrtíme a směs smícháme s rozpuštěným máslem. Dno dortové formy si vyložíme pečícím papírem a sušenkovou směs pořádně upěchujeme. Korpus dáme ztuhnout do ledničky.
  2. Uvaříme si silnou instantní kávu, kterou necháme vychladnout. Želatinové plátky připravíme podle návodu. Mezitím smícháme tvaroh, pomazánkové máslo a moučkový cukr. Do směsi přidáme i želatinu a vychlazenou kávu. Nakonec ušleháme šlehačku (pouze 200 ml), kterou opartně přimícháme k ostatním ingrediencím. Krém naneseme na korpus a dort uložíme v ledničce do druhého dne.
  3. Druhý den před podáváním ušleháme zbylou šlehačku s trochou cukru a naneseme ji na dort. Dort opatrně přendáme na servírovací tác a dozdobíme ho. Dort můžeme posypat grankem, vidličkou vytvořit vlnky ve šlehačkové vrstvě a pomocí škrabky na brambory vyrobíme z čokolády hoblinky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu