Reklama
Reklama
Kávové řezy
Fotogalerie:

Kávové řezy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Luxusní nedělní dezert

Podle receptu Dity Jelínkové z Chomutova

Ingredience

  • KORPUS:
  • 6 vajec
  • 120  g cukru moučky
  • 3 lžičky instantní kávy
  • 8 lžic vroucí vody
  • 2 lžíce oleje
  • 120  g polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 kypřicího prášku
  • KRÉM:
  • 500  ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 200  g másla
  • 200  g kysané smetany (16%)
  • K DOKONČENÍ
  • 2 smetany ke šlehání (31%)
  • 2 lžíce cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechna vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a kávou rozpuštěnou v horké vodě.

  2. Postupně přidáváme olej a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Vyšlehané těsto vylijeme na plech s vyšším okrajem o rozměru 35 x 25 cm. Pečeme 15 minut při 180 °C.

  3. Necháme vychladnout. Pudinky rozmícháme v mléce, osladíme 4 lžícemi cukru a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile směs zhoustne, odstavíme a přimícháme 2 lžíce kávy – v sypkém stavu.

  4. krok4

    Necháme zchladnout pod fólií, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do vlažného pudinku přidáme změklé máslo a vyšleháme.

  5. Nakonec přidáme kysanou smetanu, promícháme a krém rozprostřeme na vychladlý korpus. Dáme vychladit. Před podáváním vyšleháme šlehačku se 2 lžícemi moučkového cukru a rozetřeme na krém.

Tip redakce

Pro výraznější chuť můžeš do krému přidat trochu rumu nebo vaječného koňaku.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Makový závin

Makový závin

Podle receptu

Ilony Vrtilové z České Lípy

Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Máslové sušenky

Máslové sušenky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.02.19
Kávovo-rumové řezy

Kávovo-rumové řezy

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Sladký život /28.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama