Výborný dezert, který si oblíbí nejen milovníci kávy.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 5 ks vejce
- 180 g cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce olej
- 110 g hladká mouka
- 110 g polohrubá mouka
- 1 lžíce kakao
- 100 ml uvařená káva
- 1 kypřící prášek
- 250 ml smetana ke šlehání
- čokoláda
- 200 g máslo
- 300 ml mléko
- 1 vanilkový pudink
- 150 g cukr krupice
- 1 lžička mletá káva
- rum
- 1 ztužovač šlehačky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme olej a uvařenou kávu, prosátou mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec i ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
-
Pudink uvaříme podle návodu a vychladlý promícháme s vyšlehaným máslem, do kterého jsme přidali i mletou kávu a rum.
Smetanu ušleháme se ztužovačem.
-
Vychladlý piškot potřeme nejprve kávovým krémem a na něj rozetřeme i šlehačku. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme ztuhnout v lednici.