Reklama
Kávové dortíky s polevou
Fotogalerie:

Kávové dortíky s polevou

Milada Šupíková

Litoměřice
Lahodný máslový krém a křehké piškotové těsto obalené oříšky tě doslova nalákají k nakousnutí.
Milada Šupíková, Litoměřice

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 žloutek
  • 200 g cukr moučkový
  • 100 g škrob
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 60 g mouka hrubá
  • 4 bílky
  • Krém:
  • 200 g máslo
  • 130 g cukr moučkový
  • 1 lžička káva instantní
  • Ozdoba:
  • 80 g ořechy mleté
  • 1 poleva čokoládová tmavá
  • dle potřeby kávová zrna čokoládová

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáme bramborový škrob s kypřicím práškem a mouku. Bílky ušleháme na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do piškotového těsta.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj těsto, které rovnoměrně rozetřeme pomocí stěrky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Zatím připravíme kávový krém. Změklé máslo ušleháme s cukrem a přidáme kávu rozpuštěnou ve velmi malém množství horké vody.
  3. Z vychladlého těsta vykrojíme kolečka o průměru 4,5 cm. Slepíme je krémem, slabě potřeme i strany, které obalíme v mletých ořeších. Horní stranu potřeme čokoládovou polevou, a než ztuhne, zdobíme čokoládovými zrnky kávy.
     
    TIP: Místo mletých ořechů lze použít i mandlové plátky. Při slepování piškotového těsta můžeme krém nahradit marmeládou.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu Jany Lipové z Prahy
Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama