Ingredience
- Těsto:
- 4 žloutek
- 200 g cukr moučkový
- 100 g škrob
- 1/2 prášek do pečiva
- 60 g mouka hrubá
- 4 bílky
- Krém:
- 200 g máslo
- 130 g cukr moučkový
- 1 lžička káva instantní
- Ozdoba:
- 80 g ořechy mleté
- 1 poleva čokoládová tmavá
- dle potřeby kávová zrna čokoládová
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáme bramborový škrob s kypřicím práškem a mouku. Bílky ušleháme na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do piškotového těsta.
-
Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj těsto, které rovnoměrně rozetřeme pomocí stěrky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Zatím připravíme kávový krém. Změklé máslo ušleháme s cukrem a přidáme kávu rozpuštěnou ve velmi malém množství horké vody.
-
Z vychladlého těsta vykrojíme kolečka o průměru 4,5 cm. Slepíme je krémem, slabě potřeme i strany, které obalíme v mletých ořeších. Horní stranu potřeme čokoládovou polevou, a než ztuhne, zdobíme čokoládovými zrnky kávy.TIP: Místo mletých ořechů lze použít i mandlové plátky. Při slepování piškotového těsta můžeme krém nahradit marmeládou.