Reklama
Kávové dortíky s polevou
Fotogalerie:

Kávové dortíky s polevou

Milada Šupíková

Litoměřice
Lahodný máslový krém a křehké piškotové těsto obalené oříšky tě doslova nalákají k nakousnutí.
Milada Šupíková, Litoměřice

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 žloutek
  • 200 g cukr moučkový
  • 100 g škrob
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 60 g mouka hrubá
  • 4 bílky
  • Krém:
  • 200 g máslo
  • 130 g cukr moučkový
  • 1 lžička káva instantní
  • Ozdoba:
  • 80 g ořechy mleté
  • 1 poleva čokoládová tmavá
  • dle potřeby kávová zrna čokoládová

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáme bramborový škrob s kypřicím práškem a mouku. Bílky ušleháme na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do piškotového těsta.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj těsto, které rovnoměrně rozetřeme pomocí stěrky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Zatím připravíme kávový krém. Změklé máslo ušleháme s cukrem a přidáme kávu rozpuštěnou ve velmi malém množství horké vody.
  3. Z vychladlého těsta vykrojíme kolečka o průměru 4,5 cm. Slepíme je krémem, slabě potřeme i strany, které obalíme v mletých ořeších. Horní stranu potřeme čokoládovou polevou, a než ztuhne, zdobíme čokoládovými zrnky kávy.
     
    TIP: Místo mletých ořechů lze použít i mandlové plátky. Při slepování piškotového těsta můžeme krém nahradit marmeládou.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu