Tento dezert si oblíbí i nemilovníci kávy a zaručeně po vás budou chtít recept.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- Hlavní suroviny:
- 5 ks vejce
- 100 g cukr moučka
- 30 g čokoláda hořká
- 1/2 lžíce pomletá zrnková káva
- 100 g mleté ořechy
- Kávový krém :
- 125 g máslo
- 50 g cukr moučka
- 50 ml uvařená zrnková káva
- 50 g mleté ořechy
- 30 g čokoláda
- 1/2 sáčku pudink vanilkový
- 200 ml mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jedno celé vejce, 4 žloutky a mletý cukr vyšleháme do pěny. Pak vmícháme změklou čokoládu a mletou kávu. Čtyři bílky ušleháme dotuha a společně s mletými ořechy vmícháme zlehka do těsta. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme. Ještě horký piškot vyklopíme na vlhkou utěrku a svineme.
-
Pudink uvaříme podle návodu a necháme schladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, pak vmícháme pudink, uvařenou vychladlou kávu, ořechy a nastrouhanou čokoládu. Vše umícháme dohladka.
-
Hotovým krémem naplníme vychladlý piškot, trochu krému si necháme na potření rolády. Povrch můžeme ještě posypat mletými ořechy nebo ozdobit ušlehanou šlehačkou.