Reklama
Karibský tunel
Fotogalerie:

Karibský tunel

Daniela Schachelová

Ostrava
Není tak složitý, jak vypadá, a je moc dobrý.
Daniela Schachelová, Ostrava

Ingredience

  • Těsto:
  • 3 bílek
  • 3 žloutek
  • špetka sůl
  • 60 g cukr pískový
  • 60 g mouka hladká
  • 1 marmeláda rybízová
  • Náplň:
  • 1 želatinový ztužovač
  • 100 ml šťáva ananasová
  • 40 ml likér kokosový
  • 600 g smetana zakysaná
  • dle chuti cukr pískový
  • Ozdoba:
  • dle potřeby kokos strouhaný
  • dle chuti kompot ananasový
  • dle potřeby krém na dort

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme tuhý sníh z bílků a soli, přidáme cukr a ještě zašleháme. Vmícháme žloutky a zlehka mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je při 180 °C zhruba 5 minut. Poté je ještě teplé i s papírem zavineme do rolády a necháme zcela vychladnout. Pak je rozbalíme a plátem vyložíme formu na biskupský chlebíček tak, aby těsto pokrylo dno a obě delší strany. Dle potřeby těsto seřízneme a ukrojíme z něj pásek tak velký, aby posloužil nakonec k přiklopení. Zbytek natřeme marmeládou a svineme do tenké roládky.
  2. Ztužovač rozmícháme ve šťávě, přidáme likér, smetanu a cukr dle chuti. Promícháme a směs navršíme na těsto asi do poloviny formy. Položíme na ni roládku a navršíme krém po okraj. Přiklopíme pásem těsta.
  3. Dáme do lednice asi na tři hodiny ztuhnout. Pak tunel vyklopíme, potřeme zbylým krémem, posypeme kokosem a nazdobíme kousky ananasu a krémem.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu