Ingredience
- Těsto:
- 3 bílek
- 3 žloutek
- špetka sůl
- 60 g cukr pískový
- 60 g mouka hladká
- 1 marmeláda rybízová
- Náplň:
- 1 želatinový ztužovač
- 100 ml šťáva ananasová
- 40 ml likér kokosový
- 600 g smetana zakysaná
- dle chuti cukr pískový
- Ozdoba:
- dle potřeby kokos strouhaný
- dle chuti kompot ananasový
- dle potřeby krém na dort
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ušleháme tuhý sníh z bílků a soli, přidáme cukr a ještě zašleháme. Vmícháme žloutky a zlehka mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je při 180 °C zhruba 5 minut. Poté je ještě teplé i s papírem zavineme do rolády a necháme zcela vychladnout. Pak je rozbalíme a plátem vyložíme formu na biskupský chlebíček tak, aby těsto pokrylo dno a obě delší strany. Dle potřeby těsto seřízneme a ukrojíme z něj pásek tak velký, aby posloužil nakonec k přiklopení. Zbytek natřeme marmeládou a svineme do tenké roládky.
-
Ztužovač rozmícháme ve šťávě, přidáme likér, smetanu a cukr dle chuti. Promícháme a směs navršíme na těsto asi do poloviny formy. Položíme na ni roládku a navršíme krém po okraj. Přiklopíme pásem těsta.
-
Dáme do lednice asi na tři hodiny ztuhnout. Pak tunel vyklopíme, potřeme zbylým krémem, posypeme kokosem a nazdobíme kousky ananasu a krémem.