Je jednoduchý a zvládnete ho za pár minut.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 1 balení listové těsto
- 1 kg jablka
- 170 g cukr krupice
- rozinky
- 1 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. V rendlíku rozpustíme cukr na karamel, přidáme pokrájená jablka a za stálého míchání asi 10 minut dusíme, dokud se karamel nerozpustí a šťáva z jablek nevyvaří. Nakonec vmícháme rozinky a směs necháme vychladnout.
-
Listové těsto rozdělíme na 2 části, každou rozválíme na placku, naplníme jablečnou směsí a zavineme.
-
Štrúdly na několika místech nařízneme, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova.