Reklama
Karamelový dort s meruňkami
Fotogalerie:

Karamelový dort s meruňkami

Petra Zajícová

Praha
Jednoduchý a nenáročný dort‚ který určitě všem členům tvé rodiny zachutná.
Petra Zajícová, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 3 vejce
  • 100 g cukr krupice
  • 120 g mouka polohrubá
  • 3 lžíce káva černá
  • 3/4 prášek do pečiva
  • Krém
  • 1 salko
  • 2 tvaroh měkký
  • Čokoláda
  • 250 g čokoláda na vaření
  • 50-100 g máslo
  • Ozdoba
  • 3-4 meruňky
  • pár lístků máta

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky zhruba 10 minut třeme s cukrem‚ přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kávu. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Nalijeme do dortové formy a pečeme při 170 °C přibližně 30–40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  2. 2. Mezitím si připravíme krém. Uvařené salko vyklopíme do misky a pomalu šleháme‚ postupně k němu přidáváme tvarohy. Vznikne hladký krém‚ který dáme chladit.
  3. Čokoládu i s máslem dáme do hrnce a nad párou necháme rozpustit (má vzniknout hustá‚ táhnoucí se čokoláda). Pak odstavíme z plotny‚ nalijeme do malé nádoby vyplněné alobalem a dáme na 20 minut do mrazáku.
  4. Vychladlý dort rozkrojíme na půl‚ potřeme krémem a přiklopíme. Zbytek krému namažeme na horní část dortu.
  5. Ledovou čokoládu vyklopíme z nádoby a nastrouháme na struhadle. Tak vzniknou čokoládové hoblinky‚ které ihned dáme na dort. Přidáme meruňky a mátu.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu