Ingredience
- Těsto
- 3 vejce
- 100 g cukr krupice
- 120 g mouka polohrubá
- 3 lžíce káva černá
- 3/4 prášek do pečiva
- Krém
- 1 salko
- 2 tvaroh měkký
- Čokoláda
- 250 g čokoláda na vaření
- 50-100 g máslo
- Ozdoba
- 3-4 meruňky
- pár lístků máta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky zhruba 10 minut třeme s cukrem‚ přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kávu. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Nalijeme do dortové formy a pečeme při 170 °C přibližně 30–40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
-
2. Mezitím si připravíme krém. Uvařené salko vyklopíme do misky a pomalu šleháme‚ postupně k němu přidáváme tvarohy. Vznikne hladký krém‚ který dáme chladit.
-
Čokoládu i s máslem dáme do hrnce a nad párou necháme rozpustit (má vzniknout hustá‚ táhnoucí se čokoláda). Pak odstavíme z plotny‚ nalijeme do malé nádoby vyplněné alobalem a dáme na 20 minut do mrazáku.
-
Vychladlý dort rozkrojíme na půl‚ potřeme krémem a přiklopíme. Zbytek krému namažeme na horní část dortu.
-
Ledovou čokoládu vyklopíme z nádoby a nastrouháme na struhadle. Tak vzniknou čokoládové hoblinky‚ které ihned dáme na dort. Přidáme meruňky a mátu.