Reklama
Karamelový dort s kokosem a smetanou
Fotogalerie:

Karamelový dort s kokosem a smetanou

Alenka Linhartová

Zábřeh
Moje snacha výborně peče. Je opravdu obtížné překvapit ji nějakým dobrým moučníkem, který by neznala. S karamelovým dortíkem se to podařilo.
Alenka Linhartová, Zábřeh

Ingredience

  • Těsto:
  • 6 vejce
  • 190 g cukr krupice
  • 200 g mouka hladká
  • 50 ml olej
  • 40 g kokos mletý
  • Krém:
  • 250 g cukr moučkový
  • 150 ml na šlehání smetana
  • 200 g čokoláda hořká
  • 250 ml do karamelu smetana
  • 1 g želatina

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce s cukrem vložíme do mísy a vyšleháme do husté pěny. Přimícháme olej a opatrně vmícháme kokos a prosátou hladkou mouku. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a vlijeme těsto. Pečeme při 160 °C. Vychladlý korpus vyjmeme z formy.
  2. krok2 Na krém v kastrůlku rozpustíme cukr do světle hnědé barvy. Poté přilijeme horkou smetanu a krátce povaříme. Do smetany přidáme rozlámanou hořkou čokoládu a za stálého míchání rozpustíme. Tuto směs necháme odležet v chladu, dokud neztuhne. Můžeme si ji připravit den předem.
  3. krok3 Vychladlou karamelovo-čokoládovou směs smícháme se smetanou a vyšleháme. Opatrně vmícháme rozpuštěnou želatinu a směs pečlivě promícháme.
  4. Dortový korpus dvakrát prokrojíme a promažeme krémem. Zbylým krémem potáhneme dort shora a po stranách. Dozdobíme podle vlastní fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu