Ingredience
- Těsto:
- 6 vejce
- 190 g cukr krupice
- 200 g mouka hladká
- 50 ml olej
- 40 g kokos mletý
- Krém:
- 250 g cukr moučkový
- 150 ml na šlehání smetana
- 200 g čokoláda hořká
- 250 ml do karamelu smetana
- 1 g želatina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce s cukrem vložíme do mísy a vyšleháme do husté pěny. Přimícháme olej a opatrně vmícháme kokos a prosátou hladkou mouku. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a vlijeme těsto. Pečeme při 160 °C. Vychladlý korpus vyjmeme z formy.
-
Na krém v kastrůlku rozpustíme cukr do světle hnědé barvy. Poté přilijeme horkou smetanu a krátce povaříme. Do smetany přidáme rozlámanou hořkou čokoládu a za stálého míchání rozpustíme. Tuto směs necháme odležet v chladu, dokud neztuhne. Můžeme si ji připravit den předem.
-
Vychladlou karamelovo-čokoládovou směs smícháme se smetanou a vyšleháme. Opatrně vmícháme rozpuštěnou želatinu a směs pečlivě promícháme.
-
Dortový korpus dvakrát prokrojíme a promažeme krémem. Zbylým krémem potáhneme dort shora a po stranách. Dozdobíme podle vlastní fantazie.