Reklama
Reklama
Karamelové řezy
Fotogalerie:

Karamelové řezy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sabina Vítová, Dvůr Králové

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 125 g másla
  • 90 g třtinového cukru
  • NÁPLŇ:
  • 125 g másla
  • 2 konzervy slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 lžíce melasy
  • 2 ledové kaštany

Doba přípravy

Počet porcí

40 kousků

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku smícháme s kokosem, přidáme měkké máslo, třtinový cukr a rukama hmotu promneme.

  2. Pekáček s vyšším okrajem o rozměrech 20 x 30 cm vyložíme pečicím papírem. Dlaněmi hmotu rovnoměrně namačkáme na dno. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

  3. Mezitím připravíme karamelovou náplň. Ve vodní lázni svaříme máslo s kondenzovaným mlékem a melasou. 

  4. Za stálého míchání necháme povařit asi 10 minut.  Na předpečený základ nalijeme náplň, teplotu trouby snížíme na 150 °C a dopečeme ještě asi 30 minut.

  5. Po upečení necháme vše úplně vychladnout. Nakonec povrch polijeme rozehřátými ledovými kaštany a necháme v chladu ztuhnout. Ostrým nožem nakrájíme malé kostky.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava
Sladký život /07.12.18
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /06.12.18
Vánoční hvězda

Vánoční hvězda

Ludmila Zusková, Kamenné Žehrovice

Sladký život /06.12.18
Výborný griliášový dort

Výborný griliášový dort

Vendula Velasová, Pěnčín

Sladký život /06.12.18
Čokoládová kolečka s mandlemi

Čokoládová kolečka s mandlemi

Úžasný sváteční pamlsek

Marta Čiháková, Praha

Sladký život /06.12.18
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Sladký život /05.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama