Vynikající! Raději je uchovávej v chladu.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Ingredience
- Ingredience
- 4 vejce
- 250 g cukr
- 10 lžic vlažná voda
- 200 g polohrubá mouka
- 100 g vlašské ořechy (mleté)
- 1/2 kypřící prášek
- 1 salko
- 1 máslo
- 50 g 100% tuk
- 1,5 čokoláda na vaření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky, cukr a 10 lžic vlažné vody vyšleháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva, mleté ořechy a nakonec sníh z bílků. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 20 minut při 200 °C.
-
Salko povaříme 2 hodiny ve vodní lázni. Necháme vychladnout a pak je vyšleháme s máslem. Krém namažeme na piškot a potřeme polevou (čokoládu spolu s tukem rozpustíme).