Reklama
Karamelové řezy
Fotogalerie:

Karamelové řezy

Monika Holubová
Monika Holubová
Praha - Vinoř
Řezy z piškotového těsta s krémem a čokoládovou polevou. Nejlépe chutnají vychlazené s odpolední kávičkou.
Monika Holubová, Praha

Ingredience

  • Na těsto :
  • 230 g hladká mouka
  • 130 g cukr moučka
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 250 ml vlažné mléko
  • 125 ml olej
  • 1 lžíce kakao
  • Na krém :
  • 750 ml mléko
  • 2 sáčky karamelový pudink
  • 125 g máslo
  • 150 g zakysaná smetana
  • čokoláda na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme suroviny na těsto: mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, mléko, olej, kakao a hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180°C.  

  2. V průběhu pečení si připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme jej vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a po lžících zašleháváme vychladlý pudink a smetanu.
  3. Po vychladnutí moučník potřeme krémem a pocákáme rozehřátou čokoládou, necháme ztuhnout v lednici. 

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu