Reklama
Karamelové pokušení
Fotogalerie:

Karamelové pokušení

Lenka Zimková
Lenka Zimková
Francova Lhota

Zachutná všem, určitě ho vyzkoušejte.

Lenka Zimková, Francova Lhota

Ingredience

  • Těsto :
  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 1 plechovka sterilovaný ananas
  • 150 g mleté ořechy
  • Karamelový krém :
  • 1 balení karamelizované mléko Caramelo
  • 2 balíčky BE-BE sušenky
  • 1 kostka máslo
  • 100 g hrubě namletých ořechů
  • Pudinkový krém :
  • 500 ml mléko
  • 2 ks vanilkový puding
  • 1 lžíce mletý cukr
  • 150 g máslo
  • 2 ks vanilkový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

70

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme plechovku rozmixovaného ananasu včetně šťávy, polohrubou mouku, jedlou sodu a mleté ořechy. Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme dozlatova při 200 °C asi 20 minut.

  2. Z ingrediencí na vanilkový krém si připravíme hustou kaši. Po vychladnutí do ní přidáme měkké máslo. Karamelový krém si připravíme jednoduše. Do karamelizovaného mléka se zašlehá 1 celé máslo.

  3. Moučník potřeme vanilkovým krémem a poklademe BE-BE sušenkami. Na sušenky natřeme karamelový krém a posypeme hrubě namletými ořechy. Řez můžeme případně postříkat také čokoládou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu