Reklama
Karamelové bebe řezy
Fotogalerie:

Karamelové bebe řezy

Zdeňka Polanská
Zdeňka Polanská
Vsetín

Pod šlehačkovou vrstvu můžeme přidat i ovoce, ideální jsou mandarinky nebo jahody.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 3 balíčky bebe sušenky
  • 700 ml mléko
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 karamelový pudink
  • 2 velké kelímky lipánek vanilkový
  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 vanilkový cukr
  • 30 g máslo
  • 100 g cukr krystal
  • 6 lžic cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvaříme vanilkový a karamelový pudink, každý zvlášť v 350 ml mléka se 3 lžícemi krupicového cukru. Když je pudink vychladlý, zašleháme do každého jeden lipánek.

  2. Smetany ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem.
  3. Krystalový cukr rozpustíme v rendlíku za stálého míchání na karamel, vmícháme máslo, odstavíme z ohně a zašleháme 100 ml smetany. Mícháme dokud se vše nerozpustí a nevznikne krémová omáčka, pokud je příliš hustá, přidáme ještě smetanu. Necháme schladnout.

  4. Plech vyložíme pečícím papírem, naskládáme vrstvu sušenek, na ni rozetřeme vanilkový pudink, následuje další vrstva sušenek, na ni karamelový krém a opět sušenky. Nakonec navrstvíme šlehačku, kterou postříkáme karamelem. Necháme uležet několik hodin v lednici.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu