Reklama
Reklama
Karamelová mňamka
Fotogalerie:

Karamelová mňamka

Petra Javorská

České Velenice
Tento moučník je pro opravdu velké labužníky.
Petra Javorská, České Velenice

Ingredience

  • Těsto
  • 200 g mouka hladká
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • 50 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 80 g hera
  • Mandlová hmota
  • 100 g mandle nasekané
  • 1 bílek
  • 1 cukr vanilkový
  • 50 g cukr moučkový
  • 2 lžičky citronová šťáva
  • Karamel
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce voda
  • Zdobení
  • 1 cukr vanilkový
  • 250 ml mléko
  • 2 balení šlehačka v prášku

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V míse vypracujeme ze všech surovin těsto‚ které rozválíme a přeneseme na vymazaný a vysypaný plech.
  2. Z bílků ušleháme sníh‚ do něhož rychle zapracujeme ostatní suroviny na mandlovou hmotu. Naneseme pomocí dvou lžiček na těsto tak, že tvoříme šikmé čáry. Pečeme při 170 °C asi 15–20 minut.
  3. Než se korpus upeče, připravíme karamel. Cukr za stálého míchání upražíme dohněda‚ odstavíme z plotny, opatrně přilijeme vodu a pomalu vaříme, až karamel stéká z vařečky. Necháme vychladnout.
  4. Šlehačku v prášku rozmícháme ve studeném mléce a šleháme asi 5 minut. Přidáme vanilkový cukr a hotový karamel. Připravenou šlehačku nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na upečený moučník mezi mandlové čáry.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun
Sladký život /08.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Podle receptu

Terezy Martínkové z Frýdku-Místku

Sladký život /30.01.19
Řecký perník s melasou

Řecký perník s melasou

Martina Gabrielová, Brno

Sladký život /28.01.19
Povidlová bábovka

Povidlová bábovka

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /27.01.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama