Reklama
Karamelová mňamka
Fotogalerie:

Karamelová mňamka

Petra Javorská

České Velenice
Tento moučník je pro opravdu velké labužníky.
Petra Javorská, České Velenice

Ingredience

  • Těsto
  • 200 g mouka hladká
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • 50 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 80 g hera
  • Mandlová hmota
  • 100 g mandle nasekané
  • 1 bílek
  • 1 cukr vanilkový
  • 50 g cukr moučkový
  • 2 lžičky citronová šťáva
  • Karamel
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce voda
  • Zdobení
  • 1 cukr vanilkový
  • 250 ml mléko
  • 2 balení šlehačka v prášku

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V míse vypracujeme ze všech surovin těsto‚ které rozválíme a přeneseme na vymazaný a vysypaný plech.
  2. Z bílků ušleháme sníh‚ do něhož rychle zapracujeme ostatní suroviny na mandlovou hmotu. Naneseme pomocí dvou lžiček na těsto tak, že tvoříme šikmé čáry. Pečeme při 170 °C asi 15–20 minut.
  3. Než se korpus upeče, připravíme karamel. Cukr za stálého míchání upražíme dohněda‚ odstavíme z plotny, opatrně přilijeme vodu a pomalu vaříme, až karamel stéká z vařečky. Necháme vychladnout.
  4. Šlehačku v prášku rozmícháme ve studeném mléce a šleháme asi 5 minut. Přidáme vanilkový cukr a hotový karamel. Připravenou šlehačku nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na upečený moučník mezi mandlové čáry.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutá buchta s tvarohem

Kynutá buchta s tvarohem

Romana Rubášová, Klatovy
Sladký život /02.07.18
Mandlový sen s borůvkami

Mandlový sen s borůvkami

Václav Spal, Rakovník

Sladký život /02.07.18
Křehký rybízový koláč

Křehký rybízový koláč

Podle receptu

Jiřiny Brunové z Lipna nad Vltavou

Sladký život /01.07.18
Listové košíčky s krémem a jahodami

Listové košíčky s krémem a jahodami

Rychlé, snadné a chutné

Podle receptu Leony Chrástalové z Hulína

Sladký život /29.06.18
Rybízová dřeň

Rybízová dřeň

Barbora Gavláková, Havířov

Sladký život /29.06.18
Srnčí hřbet s broskvemi

Srnčí hřbet s broskvemi

Podle receptu

Violy Hercikové z Prahy

Sladký život /26.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama