Reklama
Karamelová mňamka
Fotogalerie:

Karamelová mňamka

Petra Javorská

České Velenice
Tento moučník je pro opravdu velké labužníky.
Petra Javorská, České Velenice

Ingredience

  • Těsto
  • 200 g mouka hladká
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • 50 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 80 g hera
  • Mandlová hmota
  • 100 g mandle nasekané
  • 1 bílek
  • 1 cukr vanilkový
  • 50 g cukr moučkový
  • 2 lžičky citronová šťáva
  • Karamel
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce voda
  • Zdobení
  • 1 cukr vanilkový
  • 250 ml mléko
  • 2 balení šlehačka v prášku

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V míse vypracujeme ze všech surovin těsto‚ které rozválíme a přeneseme na vymazaný a vysypaný plech.
  2. Z bílků ušleháme sníh‚ do něhož rychle zapracujeme ostatní suroviny na mandlovou hmotu. Naneseme pomocí dvou lžiček na těsto tak, že tvoříme šikmé čáry. Pečeme při 170 °C asi 15–20 minut.
  3. Než se korpus upeče, připravíme karamel. Cukr za stálého míchání upražíme dohněda‚ odstavíme z plotny, opatrně přilijeme vodu a pomalu vaříme, až karamel stéká z vařečky. Necháme vychladnout.
  4. Šlehačku v prášku rozmícháme ve studeném mléce a šleháme asi 5 minut. Přidáme vanilkový cukr a hotový karamel. Připravenou šlehačku nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na upečený moučník mezi mandlové čáry.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu