Ingredience
- Těsto:
- 4 vejce
- špetka sůl
- 4 lžíce cukr krupice
- 1 lžíce mouka polohrubá
- 1 lžíce kakao
- Náplň:
- 5 plátků želatina
- 300 g tvaroh
- 3 lžíce cukr moučkový
- 2 broskve
- na ozdobu cukr moučkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky od bílků. Nejprve bílky spolu se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Potom utřeme žloutky s cukrem, přidáme mouku, kakao, pořádně vyšleháme a opatrně do směsi zamícháme tuhý sníh.
-
Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut.
-
Želatinu připravíme dle návodu na sáčku. Tvaroh smícháme s cukrem a tekutou želatinou. Broskve vypeckujeme a nakrájíme je na menší kousky.
-
Ihned po upečení piškotový plát přeneseme na vlhkou utěrku, sloupneme pečicí papír a přendáme do formy na biskupský chlebíček tak, aby z jedné strany kus přesahoval. Naplníme ho zhruba do půlky tvarohovou směsí, rozložíme kousky broskví a doplníme zbytkem směsi.
-
Nakonec zavineme přesahujícím plátem piškotu a necháme v chladu několik hodin tuhnout. Před podáváním zlehka posypeme moučkovým cukrem podle šablony.TIP: Místo broskví můžeš dát jiné ovoce podle chuti. Výborný je i s jahodami.