Reklama
Kakaový tunel s broskvemi
Fotogalerie:

Kakaový tunel s broskvemi

Alena Závodská

Třebíč
Dokonalý cukrářský výrobek, který bez problémů zvládne i nepříliš zkušená kuchařka.
Alena Závodská, Třebíč

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 vejce
  • špetka sůl
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 1 lžíce mouka polohrubá
  • 1 lžíce kakao
  • Náplň:
  • 5 plátků želatina
  • 300 g tvaroh
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 2 broskve
  • na ozdobu cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Nejprve bílky spolu se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Potom utřeme žloutky s cukrem, přidáme mouku, kakao, pořádně vyšleháme a opatrně do směsi zamícháme tuhý sníh.
  2. Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut.
  3. Želatinu připravíme dle návodu na sáčku. Tvaroh smícháme s cukrem a tekutou želatinou. Broskve vypeckujeme a nakrájíme je na menší kousky.
  4. Ihned po upečení piškotový plát přeneseme na vlhkou utěrku, sloupneme pečicí papír a přendáme do formy na biskupský chlebíček tak, aby z jedné strany kus přesahoval. Naplníme ho zhruba do půlky tvarohovou směsí, rozložíme kousky broskví a doplníme zbytkem směsi.
  5. Nakonec zavineme přesahujícím plátem piškotu a necháme v chladu několik hodin tuhnout. Před podáváním zlehka posypeme moučkovým cukrem podle šablony.
     
    TIP: Místo broskví můžeš dát jiné ovoce podle chuti. Výborný je i s jahodami.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu