Kdo má rád rebarboru, měl by to zkusit.
Lucie Nováková, Jablonec nad Nisou
Ingredience
- dle chuti rebarbora
- 1/2 hrnku olej
- 1 hrnek mléko
- 3 vejce
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1 kypřicí prášek
- 1,5 hrnku cukr
- kakao podle potřeby
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rebarboru oloupeme a nastrouháme najemno. Olej, mléko a vejce smícháme a postupně přidáme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Nakonec přidáme nastrouhanou rebarboru.
-
Těsto rozdělíme na dvě části. Do druhé poloviny těsta přidáme kakao. První polovinu těsta naneseme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Druhou polovinu tmavého těsta klademe po lžících na světlé těsto. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C na 30–40 minut. Hotové pocukrujeme.