Reklama
Kakaová roláda s mascarpone a rybízem
Fotogalerie:

Kakaová roláda s mascarpone a rybízem

Zuzana Tichá

Chrudim

Mascarpone dodá každému moučníku neuvěřitelnou chuť. Poprvé jsem jej ochutnala v tiramisu a od té doby na něj nedám dopustit.

Zuzana Tichá, Chrudim

Ingredience

  • Piškot:
  • 5 ks vejce
  • špetka soli
  • 120 g cukr moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce voda
  • 30 g kakao
  • 15 g solamyl
  • Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g měkký tvaroh
  • 100 g cukr moučka
  • 120 g rybíz

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli, lžíci studené vody, polovinu cukru, vanilkový cukr a vyšleháme tuhý sníh.

  2. krok2

    Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru do pěny. Kakao promísíme se solamylem a opatrně promícháme s vyšlehanými žloutky a bílky. Směs natřeme na pečicí papír a pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 220 °C přibližně 7 minut. Po upečení odstraníme pečicí papír z plechu a necháme piškot zchladnout. Po vystydnutí opatrně odloupneme těsto z papíru.

  3. krok3

    Mascarpone zatím prošleháme s tvarohem, moučkovým cukrem a 2/3 rybízu. Roládu potřeme tímto krémem a opatrně svineme, aby se těsto nepotrhalo.

  4. krok4

    Zbylou směsí potřeme povrch rolády, ozdobíme zbylými kuličkami rybízu a vychladíme v lednici. Plátky krájíme ostrým nožem.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu