Mascarpone dodá každému moučníku neuvěřitelnou chuť. Poprvé jsem jej ochutnala v tiramisu a od té doby na něj nedám dopustit.
Zuzana Tichá, Chrudim
Ingredience
- Piškot:
- 5 ks vejce
- špetka soli
- 120 g cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce voda
- 30 g kakao
- 15 g solamyl
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 100 g měkký tvaroh
- 100 g cukr moučka
- 120 g rybíz
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli, lžíci studené vody, polovinu cukru, vanilkový cukr a vyšleháme tuhý sníh.
-
Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru do pěny. Kakao promísíme se solamylem a opatrně promícháme s vyšlehanými žloutky a bílky. Směs natřeme na pečicí papír a pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 220 °C přibližně 7 minut. Po upečení odstraníme pečicí papír z plechu a necháme piškot zchladnout. Po vystydnutí opatrně odloupneme těsto z papíru.
-
Mascarpone zatím prošleháme s tvarohem, moučkovým cukrem a 2/3 rybízu. Roládu potřeme tímto krémem a opatrně svineme, aby se těsto nepotrhalo.
-
Zbylou směsí potřeme povrch rolády, ozdobíme zbylými kuličkami rybízu a vychladíme v lednici. Plátky krájíme ostrým nožem.