Ingredience
- Těsto
- 100 g čokoláda hořká
- 200 g hera
- 3 lžíce kakao
- 3 vejce
- 150 g cukr krupice
- 1 lžička prášek do pečiva
- 150 g mouka hladká
- mouka na vysypání formy
- tuk na vymazání formy
- Krém
- 1 vejce
- 2 lžíce mouka hladká
- 250 g tvaroh nebo mascarpone
- 5 lžic cukr krupice
- 5 lžic kokos strouhaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čokoládu spolu s rostlinným tukem rozpustíme za stálého míchání v hrnci a přisypeme kakao. V míse si důkladně ušleháme vejce s cukrem (s elektrickým šlehačem zapnutým na nejvyšší rychlost to trvá 3–4 minuty). K tomu přidáme rozpuštěnou heru s čokoládou a mouku promíchanou s kypřicím práškem.
-
Středně velký pekáč vymažeme herou, vysypeme hrubou moukou a dáme do něho připravenou hmotu, kterou stěrkou uhladíme.
-
Z ingrediencí umícháme krém, který opatrně namažeme na čokoládové těsto.
-
Moučník pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě (180 °C, v horkovzdušné troubě 165 °C) zhruba 35 minut. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.