Reklama
Kakaová kostka s kokosem
Fotogalerie:

Kakaová kostka s kokosem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
V receptu mám napsáno, že se peče na plechu, ale já ho dělala v dortové formě.
Pavla Kroupová, Karviná

Ingredience

  • Těsto
  • 100 g čokoláda hořká
  • 200 g hera
  • 3 lžíce kakao
  • 3 vejce
  • 150 g cukr krupice
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 150 g mouka hladká
  • mouka na vysypání formy
  • tuk na vymazání formy
  • Krém
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 250 g tvaroh nebo mascarpone
  • 5 lžic cukr krupice
  • 5 lžic kokos strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Čokoládu spolu s rostlinným tukem rozpustíme za stálého míchání v hrnci a přisypeme kakao. V míse si důkladně ušleháme vejce s cukrem (s elektrickým šlehačem zapnutým na nejvyšší rychlost to trvá 3–4 minuty). K tomu přidáme rozpuštěnou heru s čokoládou a mouku promíchanou s kypřicím práškem.
  2. Středně velký pekáč vymažeme herou, vysypeme hrubou moukou a dáme do něho připravenou hmotu, kterou stěrkou uhladíme.
  3. Z ingrediencí umícháme krém, který opatrně namažeme na čokoládové těsto.
  4. Moučník pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě (180 °C, v horkovzdušné troubě 165 °C) zhruba 35 minut. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu