Reklama
Kakaová hraběnka
Fotogalerie:

Kakaová hraběnka

Štěpánka Hegrová
Štěpánka Hegrová
Bílina

Je lepší druhý den, když se rozleží. 

Štěpánka Hegrová, Bílina 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 400 g polohrubá mouka
  • 1/2 kypřící prášek
  • 300 g cukr moučka
  • 40 g kakao
  • 250g hera
  • 4 vejce
  • 1 kg jablka
  • špetka skořice

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva‚ přidáme 150 g cukru‚ kakao‚ změklou heru a žloutky. Vypracujeme těsto. 

  2. Třetinu těsta dáme do mrazáku. Zbytek rozložíme na pečicí mísu nebo na plech vyložený pečicím papírem. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dáme je na těsto do mísy a posypeme skořicí. 

  3. Z bílků a zbylých 150 g cukru moučky ušleháme tuhý sníh‚ který rozetřeme na jablka. Zbylé těsto pak na hrubém struhadle nastrouháme na sníh a dáme přibližně na 25 minut zapéct. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu